Het bestuur

Het bestuur van SIPHR bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die zich naast hun dagelijkse werk inzetten voor de organisatie. Graag stellen we hen aan u voor: 

DSC00567_edited_edited.jpg

Annemarieke Beijer

Voorzitter

 

Annemarieke Beijer is geruime tijd werkzaam geweest als docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht op het gebied van (internationaal) strafrecht, rechtsvergelijking en mensenrechten. De contacten met internationale studenten hebben haar interesse in de mensenrechtensituatie en educatie op het gebied van het internationale strafrecht en de rechten de mens gevoed.

IMG_4861_edited.jpg

Paulien de Morree

Secretaris

 

Paulien de Morree heeft zich als onderzoeker, docent en constitutioneel adviseur gespecialiseerd in vraagstukken met betrekking tot de rechtsstaat en mensenrechten in Nederland. Om ook elders in de wereld de kennis en educatie op het gebied van mensenrechten te verbeteren, richtte zij in 2014 samen met Elvis Mbembe Binda en Floribert Ngakani Stichting Initiatives for Peace and Human Rights op. Tot 2021 was zij voorzitter van de stichting. 

DSCN7660_edited.jpg

Karlijn Soppe

Penningmeester

 

Karlijn Soppe is promovenda aan de Universiteit Utrecht bij de afdeling Methoden en Statistiek. Daar doet zij onderzoek naar de werking van de StudieKeuzeCheck bij verschillende universiteiten. Karlijn is geïnteresseerd in vraagstukken die betrekking hebben op sociale cohesie en sociale ongelijkheid. Vooral vraagstukken die te maken hebben met jongeren en educatie hebben haar interesse. 

IMG-20150902-WA0000[1]-2_edited.jpg

Floribert Ngakani

Floribert Ngakani heeft filosofie en maatschappij wetenschappen gestuurd in de Democratische Republiek Congo. Hij woont sinds 2007 in Nederland en werkt bij de Universiteit Utrecht, waar hij rechtstheoretisch onderzoek doet. Floribert is een van oprichters van Stichting Initiatives for Peace and Human Rights.

elvis.jpg

Elvis Mbembe Binda

Elvis Mbembe Binda is gepromoveerd in de rechten aan de Universiteit Utrecht. Sinds het midden van de jaren '00 zet hij zich actief in voor vrede in het Grote Merengebied in Afrika. Hij is oprichter van de Afrikaanse afdelingen van onze partnerorganisatie Initiatives for Peace and Human Rights (iPeace) in Burundi, de Democratische Republiek Congo en Rwanda. Elvis is tevens een van de oprichters van Stichting Initiatives for Peace and Human Rights. Tot zijn vertrek naar Rwanda in 2015 was Elvis voorzitter van de stichting. 

1/4