top of page

Het bestuur

Het bestuur van SIPHR bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die zich naast hun dagelijkse werk inzetten voor de organisatie. Graag stellen we hen aan u voor: 

DSC00567_edited_edited.jpg

Annemarieke Beijer

Voorzitter

Annemarieke Beijer is geruime tijd werkzaam geweest als docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht op het gebied van (internationaal) strafrecht, rechtsvergelijking en mensenrechten. De contacten met internationale studenten hebben haar interesse in de mensenrechtensituatie en educatie op het gebied van het internationale strafrecht en de rechten de mens gevoed.

WhatsApp Image 2022-09-29 at 3.53.33 PM.jpeg

Tamara de Paula

Secretaris

Tamara de Paula is afgestudeerd in Publiek Internationaal Recht met een specialisatie in mensenrechten aan de Universiteit Utrecht. Zij komt uit Curaçao en woont sinds 2017 in Nederland. Tamara maakt zich sterk voor het bestrijden van ongelijkheid en voor de versterking van mensenrechten op een globaal niveau. Om verandering te zien moet er worden samengewerkt want alleen dan kom je ver, vindt Tamara.

WhatsApp Image 2022-09-16 at 2.15.12 PM.jpeg

Karlijn Soppe

Penningmeester

Karlijn Soppe werkt als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent. Ze doet onderzoek naar de effectiviteit van beleidsinterventies in het hoger onderwijs en geeft onderwijs in de gezamenlijke bachelor en master opleidingen Social Sciences van de Ugent en de VUB. Karlijn is geïnteresseerd in onderwijsvraagstukken in brede zin en de ontwikkeling van het hoger onderwijs in de context van internationalisering.

IMG_4861_edited.jpg

Paulien de Morree

 

Paulien de Morree heeft zich als onderzoeker, docent en constitutioneel adviseur gespecialiseerd in vraagstukken met betrekking tot de rechtsstaat en mensenrechten in Nederland. Om ook elders in de wereld de kennis en educatie op het gebied van mensenrechten te verbeteren, richtte zij in 2014 samen met Elvis Mbembe Binda en Floribert Ngakani Stichting Initiatives for Peace and Human Rights op. Tot 2021 was zij voorzitter van de stichting. 

IMG-20150902-WA0000[1]-2_edited.jpg

Floribert Ngakani

Floribert Ngakani heeft filosofie en maatschappij wetenschappen gestuurd in de Democratische Republiek Congo. Hij woont sinds 2007 in Nederland en werkt bij de Universiteit Utrecht, waar hij rechtstheoretisch onderzoek doet. Floribert is een van oprichters van Stichting Initiatives for Peace and Human Rights.

elvis.jpg

Elvis Mbembe Binda

Elvis Mbembe Binda is gepromoveerd in de rechten aan de Universiteit Utrecht. Sinds het midden van de jaren '00 zet hij zich actief in voor vrede in het Grote Merengebied in Afrika. Hij is oprichter van de Afrikaanse afdelingen van onze partnerorganisatie Initiatives for Peace and Human Rights (iPeace) in Burundi, de Democratische Republiek Congo en Rwanda. Elvis is tevens een van de oprichters van Stichting Initiatives for Peace and Human Rights. Tot zijn vertrek naar Rwanda in 2015 was Elvis voorzitter van de stichting. 

bottom of page