Het bestuur

Het bestuur van SIPHR bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die zich naast hun dagelijkse werk inzetten voor de organisatie. Graag stellen we hen aan u voor: 

Paulien de Morree

Voorzitter

Paulien de Morree werkt aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich bezighoudt met onderzoek op het gebied van mensenrechten en democratie. Daarnaast geeft zij les in vakken op het gebied van staatsrecht en mensenrechten. Om ook elders in de wereld de kennis en educatie op het gebied van mensenrechten te verbeteren, richtte zij in 2014 samen met Elvis Mbembe Binda en Floribert Ngakani Stichting Initiatives for Peace and Human Rights op. Paulien is de voorzitter van de stichting.

Annemarieke Beijer

Secretaris

Annemarieke Beijer is geruime tijd werkzaam geweest als docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht op het gebied van (internationaal strafrecht), rechtsvergelijking en mensenrechten. De contacten met internationale studenten hebben haar interesse in de mensenrechtensituatie en educatie op het gebied van het internationale strafrecht en de rechten van de mens gevoed. Annemarieke is de secretaris van de stichting.

Karlijn Soppe

Penningmeester

Karlijn Soppe is werkzaam als promovenda aan de Universiteit Utrecht bij de afdeling Methoden en Statistiek. Daar doet zij onderzoek naar de werking van de StudieKeuzeCheck bij verschillende Nederlandse universiteiten. Karlijn is geïnteresseerd in vraagstukken die betrekking hebben op sociale cohesie en sociale ongelijkheid. Voornamelijk vraagstukken die raken aan criminologie of te maken hebben met jongeren of educatie hebben haar interesse. Karlijn is de penningmeester van de stichting.

Floribert Ngakani

Floribert Ngakani heeft filosofie en maatschappijwetenschappen gestudeerd in de Democratische Republiek Congo. Hij woont sinds 2007 in Nederland en werkt bij de Universiteit Utrecht, waar hij rechtstheoretisch onderzoek doet. Floribert is één van de oprichters van Stichting Initiatives for Peace and Human Rights.

 

Jorien Bakker

Jorien Bakker is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht (Culturele Antropologie) en is werkzaam als docent op een middelbare school.

Elvis Mbembe Binda

Elvis Mbembe Binda is gepromoveerd in de rechten aan de Universiteit Utrecht. Sinds het midden van de jaren ’00 zet hij zich actief in voor vrede in het Grote Merengebied in Afrika. Hij is oprichter van de Afrikaanse afdelingen van onze partnerorganisatie Initiatives for Peace and Human Rights (iPeace) in Burundi, de Democratische Republiek Congo en Rwanda. Elvis is tevens een van de oprichters van Stichting Initiatives for Peace and Human Rights in Nederland. Vanaf de officiële oprichting in april 2014 tot zijn vertrek naar Rwanda in augustus 2015 was Elvis voorzitter van de stichting.

Please reload

1/4